Sałatka ziołowo-kwiatowa

Sałatka ziołowo-kwiatowa
Oceń przepis:
18 ocen Średnia ocena: 4.20
Seria kulinarna:
Peta w Marrakeszu (odc.6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia świata:
Kuchnia marokańska

Składniki:

  • mieszanka liści sałaty
  • mieszanka dowolnych ziół
  • np.: mięty
  • kolendry
  • natki
  • bazylii
  • szczypiorku
  • estragonu
  • cząbru
  • koperku
  • melisy
  • trybuli
  • mieszanka jadalnych kwiatów
  • np.: słonecznika
  • nagietków
  • nasturcji
  • bratków
  • werbeny oraz kwiatów ziół
  • np.: bazylii i rozmarynu

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Utrzyj winegret z jednej części soku z cytryny i dwóch części oliwy z pierwszego tłoczenia, drobno posiekanej szalotki, łyżeczki musztardy dijon, soli i pieprzu. Umyj i osusz liście sałaty, zioła i kwiaty. Wrzuć do miski, polej taką ilością winegretu, żeby pokrył tylko składniki. Natychmiast podawaj.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA