Szaszłyki z kurczakiem i figami

Szaszłyki z kurczakiem i figami
Oceń przepis:
9 ocen Średnia ocena: 3.30
Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 20)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Pokroić kurę w kostki o boku 2,5 cm i wrzucić do szklanej miski. Zmieszać ocet i oliwę z czosnkiem i zalać mięso. Zakryć i marynować przez parę godzin, od czasu do czasu przegarniając. W tym czasie namoczyć patyczki w wodzie.
Nawlec mięso i figi na patyczki, na przemian, tak żeby się nie stykały. Najlepiej wygląda, kiedy szaszłyk składa się z trzech kawałków. Grillować z obu stron, żeby dopiec mięso, ok. 10 minut.


UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA