Szynka wieprzowa pieczona w miodzie

Oceń przepis:
Przygotował:
James Martin
- Seria kulinarna:
- Uczty z Jamesem Martinem (odc.5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne, Potrawy wielkanocne
Składniki:
- 1 szynka wieprzowa
- 4 łyżki miodu
- 4 łyżki ziarnistej musztardy
- 4 łyżki oliwy
- kilka goździków
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Wymieszaj miód z musztardą. Dolej oliwę i wymieszaj. Szynkę ułóż w brytfannie. Posmaruj glazurą. Wbij goździki. Wstaw do piekarnika. Długość pieczenia zależy od wielkości szynki. Powinna być rumiana i soczysta.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W