Tarta razowa ze szpinakiem
   
                                    
                    
                Oceń przepis:
                        Składniki:
- po 100 g mąki pszennej i mąki razowej
 - 100 g zimnego masła
 - 1 jajo
 - 1 łyżeczka soli
 - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
 - Farsz:
 - 100 ml śmietany 22%
 - 2 jaja
 - ser feta
 - szpinak
 - 5 suszonych pomidorów
 - oliwki czarne i zielone
 - czosnek
 - gałka muszkatołowa
 - świeże zioła
 - sól, pieprz
 
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
                        
                        Mąkę wysypujemy na stolnicę, robimy dołek, do którego wbijamy jajo. Solimy, mąkę obsypujemy proszkiem do pieczenia i na rantach układamy kawałki zimnego masła. Całość zarabiamy nożem tworząc kruszonkę, którą szybko zagniatamy w kulę. Całość owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na min. 1 godzinę. Szpinak rozmrażamy i odparowujemy, dodajemy czosnek, gałkę, sól i pieprz. Mieszamy z pokrojonymi pomidorami, oliwkami. Robimy zalewę jajeczną: jaja łączymy ze śmietaną, przyprawiamy, dodajemy starty ser, do szpinaku dodajemy pokrojoną fetę i rozkładamy na cieście. Pieczemy ok. 45 min w temp 180 st.
					
                                Dołącz do CANAL+ i oglądaj
                                
                                jak chcesz i kiedy chcesz!
                            
                            - Sprawdź
 - albo
 - 
                                        
                                            
                                            TV SAT +Sprawdź
 
                                Nie wiesz jaką ofertę wybrać?  Sprawdź porównanie!
                            
                        Zobacz również...
            OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W