Tiramisu bez alkoholu
Oceń przepis:
Przygotował:
Katarzyna Bosacka
- Seria kulinarna:
- Bosacka daje radę 3 (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- 500 g mascarpone
- 5 żółtek
- 80 g cukru pudru
- 200 g biszkoptów podłużnych
- 3 szklanki malin
- 4 łyżeczki kakao
- 2 szklanki mleka
- 1 łyżka naturalnego olejku migdałowego (olej rzepakowy, naturalny olejek migdałowy)
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Żółtka ucieramy mikserem z cukrem pudrem na bardzo gładką masę. Dodajemy stopniowo mascarpone, ubijając, aż krem zgęstnieje (ale nie za długo, nie chcemy wprowadzić za dużo powietrza).
Mleko podgrzewamy, rozpuszczamy w nim kakao, dodajemy olejek migdałowy i przelewamy do miski. Połowę biszkoptów moczymy krótko w kakao, tak żeby nasiąkły, ale się nie rozpadły. Układamy je na dnie formy, na nich rozsmarowujemy połowę kremu i układamy warstwę malin. Potem kolejna warstwa namoczonych biszkoptów, druga połowa kremu i maliny. Deser dobrze schładzamy w lodówce.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia włoska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W