Turbo mięsne zrazy

Turbo mięsne zrazy
Oceń przepis:
6 ocen Średnia ocena: 3.00

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak rozgryza Polskę (odc. 7)
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Zrazy
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

250 g brukselki

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Karkówkę i chorizo pokroić i zmielić w maszynce do mięsa. 

Ze zrazówki wyciąć plastry i rozbić. Doprawić solą i pieprzem. Zawinąć w nie mięsny, mielony farsz. Zasznurować jak roladę.

Cebule i seler pokroić. Zrazy oprószyć mąką i obsmażyć na smalcu. Dodać warzywa, zalać bulionem warzywnym. Dusić na małym ogniu przez 1,5 h.

Kalafior podzielony na różyczki oraz brukselkę wrzucić na 3 minuty do wrzątku. Posolić i doprawić płatkami chili oraz pieprzu. Dodać sos sojowy, sok z limonki i tahini. Wymieszać. Zrazy podawać z ciepłą sałatką.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA