Wieża z warzyw

Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
Składniki:
- słodki ziemniak pokrojony w plastry
- pół filiżanki oliwy
- sól i pieprz
- duży pomidor przekrojony na pół
- łyżeczka octu balsamicznego
- łyżeczka octu winnego
- 1/3 filiżanki posiekanej pietruszki
- mięty i bazylii
- opłukane pokrojone kapary
- duża mozzarella z mleka bawolic
- bazylia do dekoracji
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Rozgrzać piekarnik do 180°C. Pomidora przyprawionego oliwą, octem balsamicznym, solą i pieprzem ułożyć na blasze i piec do miękkości. Plastry słodkiego ziemniaka osolić i usmażyć na oliwie. Wymieszać zioła, oliwę, sól i kapary. Układać warstwy ziemniaków, pomidora i sera. Polać sosem i przybrać bazylią.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania wegetariańskie
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W