Włoska zupa z oliwkami i makaronem

Włoska zupa z oliwkami i makaronem
Oceń przepis:
48 ocen Średnia ocena: 3.40

Przygotował:

Daria Ładocha

Seria kulinarna:
Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy, Dobre dla dzieci

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Cebulę, czosnek i marchewkę obierz i bardzo drobno posiekaj. Wrzuć do garnka, w którym będzie gotowała się zupa, i podsmażaj kilka minut na 3 łyżkach oliwy. W tym czasie pokrój cukinię i paprykę na dowolnej wielkości kawałki.
Gdy warzywa lekko się podsmażą, dodaj do garnka paprykę, fasolkę szparagową oraz cukinię, zalej wywarem i gotuj wraz z makaronem około 18 minut. Następnie dodaj pomidory obrane ze skórki i pokrojone, oraz suszone pomidory i oliwki, pokrojone na kawałki. Gotuj kolejne 5 minut.
Do zupy dodaj łyżkę zielonego pesto. Na koniec dopraw do smaku solą i pieprzem oraz zieleniną lub dowolnymi ziarnami.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA