Zupa z czerwonej soczewicy z kurkumą
Oceń przepis:
Przygotował:
Malka Kafka
- Seria kulinarna:
- Koszer macher (odc. 10)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Zupy
- Kuchnia świata:
- Kuchnia indyjska, Kuchnia koszerna
Składniki:
- 0,5 kg marchwi
- 0,25 kg selera
- 0,25 kg pietruszki
- 2 szklanki czerwonej soczewicy
- 1 łyżeczka kurkumy
- 0,5 łyżeczki curry
- 2-3 znamiona szafranu
- 0,5 łyżeczki ostrej papryki czerwonej
- sól
- 2 łyżki oleju kukurydzianego
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Zetrzyj warzywa i razem z soczewicą zagotuj je w 3 litrach wody. Dodaj olej i dopraw pozostałymi przyprawami. Gotuj do całkowitego zmięknięcia.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia koszerna
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W