Zupa rumfordzka

Zupa rumfordzka
Oceń przepis:
31 ocen Średnia ocena: 3.20

Przygotował:

Jan i Jakub Kuroniowie

Seria kulinarna:
Kuroniowie rozgryzają (odc.4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Poszatkowane warzywa, ziemniaki pokrojone w dużą kostkę gotujemy z wywarem jarzynowym. Oddzielnie gotujemy ryż w osolonej wodzie na sypko. Zupę mieszamy z ryżem, dodajemy masło, przyprawy i puszkę fasoli, doprowadzamy do wrzenia. Jeżeli warzywa są miękkie możemy podawać. Jeżeli używamy suchej fasoli moczymy ją poprzedniego dnia i gotowanie zupy zaczynamy od ugotowania fasoli w wywarze jarzynowym.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA