Zupa rumfordzka

Oceń przepis:
Przygotował:
Jan i Jakub Kuroniowie
- Seria kulinarna:
- Kuroniowie rozgryzają (odc.4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
Składniki:
- 120 g ryżu
- 300 - 400 g ziemniaków
- 200 g grochu
- 200 g mieszanki fasoli suchej lub z puszki
- marchewka
- seler
- pietruszka
- 2 l wywaru z warzyw
- liść laurowy
- ziele angielskie
- tymianek
- 50 g masła
- sól
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Poszatkowane warzywa, ziemniaki pokrojone w dużą kostkę gotujemy z wywarem jarzynowym. Oddzielnie gotujemy ryż w osolonej wodzie na sypko. Zupę mieszamy z ryżem, dodajemy masło, przyprawy i puszkę fasoli, doprowadzamy do wrzenia. Jeżeli warzywa są miękkie możemy podawać. Jeżeli używamy suchej fasoli moczymy ją poprzedniego dnia i gotowanie zupy zaczynamy od ugotowania fasoli w wywarze jarzynowym.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W