Wołowina z sosem z grzybów i pomidorów

Wołowina z sosem z grzybów i pomidorów
Oceń przepis:
20 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni 2 (odc.8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne

Składniki:

  • 150 g rostbefu lub polędwicy wołowej pokrojonej w paski
  • 2 ząbki czosnku
  • garść pokrojonych grzybów leśnych
Sos

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Mięso mocno obsypać pieprzem i mąką, obsmażyć krótko na gorącej oliwie. Zdjąć i trzymać w cieple. Na patelnię wrzucić grzyby, listek laurowy, tymianek, rozmaryn i czosnek, podsmażyć. Zalać czerwonym winem. Gotować, aż wino znacząco odparuje. Dodać małe pomidory. Dodać przecier pomidorowy, ewentualnie więcej wina lub trochę wody. Uzupełnić przyprawy, dodać natkę pietruszki. Połączyć mięso z sosem. Podawać jako samodzielne danie lub sos do makaronu.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA