Pilaw z wątróbką drobiową i migdałami

Pilaw z wątróbką drobiową i migdałami
Oceń przepis:
36 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Si King

Seria kulinarna:
Kudłacze na motorach (odc.10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia turecka

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

W rondlu z grubym dnem lub na głębokiej patelni stopić masło, dodać czosnek i cebulę, smażyć przez kilka minut. Włożyć orzeszki piniowe i rodzynki, smażyć przez 2 minuty. Dodać ziele angielskie, bazylię, włożyć wątróbki i smażyć, aż się podrumienią. Przyprawić solą i pieprzem, dodać natkę pietruszki i koperek. Zdjąć z patelni i przełożyć do miski. Na tłuszcz, pozostały ze smażenia wątróbki wsypać ryż, smażyć, mieszając, przez kilka minut. Wlać bulion i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować do momentu, kiedy ryż spije cały płyn. Dodać wątróbkę i delikatnie wymieszać. Przykryć pokrywką i odstawić na 15 minut. Przegarnąć widelcem, podawać udekorowane szafranem i natką pietruszki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA