Ziemniaczki księżnej

Ziemniaczki księżnej
Oceń przepis:
32 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
ABC GOTOWANIA
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie

Składniki:

  • puree ziemniaczane z ok. 750 g ziemniaków
  • 2 żółtka
  • 3 łyżki miękkiego masła
  • gałka muszkatołowa
  • sól

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Do jeszcze ciepłego, ale nie gorącego puree, dodajemy żółtka, 1 łyżkę masła, gałkę i tłuczkiem do ziemniaków łączymy całość. Przekładamy do rękawa cukierniczego i na blachę wyłożoną papierem, wyciskamy zgrabne różyczki. Skrapiamy roztopionym masłem i pieczemy ok. 15 minut na złoty kolor.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA