Zupa minestrone z makaronem

Oceń przepis:
Przygotował:
Kinga Paruzel
- Seria kulinarna:
- Z.U.P.A. (odc. 10)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 750 ml bulionu warzywnego
- makaron fala
- 3 pomidory
- 1 papryka zielona
- 1 bakłażan
- 1 cebula
- 2 ziemniaki
- natka pietruszki
- bazylia
- 1 łyżeczka suszonego tymianku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- szczypta cukru
- sól, pieprz
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Umyj wszystkie warzywa. Pomidory pokrój w ćwiartki, oddzielając szypułki. Wrzuć je do garnka, włącz gaz ustawiając mały ogień i dodaj oliwę z oliwek. Cebulę obierz i pokrój w talarki a następnie dodaj do pomidorów. To samo zrób ze świeżą bazylią i suszonym tymiankiem. Do garnka z warzywami dodaj szczyptę cukru. Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę i wrzuć do gotujących się warzyw. Ugotuj makaron. Bakłażana pokrój w kostkę, a paprykę w paski i dodaj do garnka. Warzywa zalej bulionem warzywnym. Posiekaj natkę pietruszki. Ugotowany makaron dodaj do zupy. Na sam koniec zupę dopraw solą i pieprzem oraz posyp obficie zieloną pietruszką.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W