Cała obfitość. Wegetariańskie święto urodzaju

Cała obfitość. Wegetariańskie święto urodzaju

Yotam Ottolenghi

Wydawca: Wydawnictwo Filo

Cała obfitość. Wegetariańskie święto urodzaju

Po Obfitości przyszedł czas na Całą obfitość: jeszcze szersze spojrzenie na nieprzebrane bogactwo warzyw, kasz i roślin strączkowych. Obfitość zmieniła nasze spojrzenie na gotowanie i jedzenie. Koncentrując się na smaku warzyw, oryginalnych przyprawach i świeżych składnikach, zapoczątkowała wielki kulinarny przewrót. 

Tam, gdzie kończy się Obfitość, zaczyna się… Cała obfitość. 150 nowych, apetycznych przepisów na dania jarskie, tym razem ułożonych według metody przygotowania – na przykład grillowanie, pieczenie, gotowanie na parze czy duszenie. Sałatka z mango Alphonso i ciecierzycy w curry, okra w cieście maślankowym, soczewica z radicchio, orzechami włoskimi i miodem manuka, sałatka z alg, imbiru i marchewki, a nawet desery, takie jak pieczony rabarbar ze słodkim labnehem i pigwy w soku z granatów – to po prostu niekończące się święto urodzaju.

RECENZJE:

Yotam Ottolenghi to najbardziej twórczy i praktyczny kucharz nowej ery kulinarnej – Escoffier XXI wieku. Gdyby istniała skala czterogwiazdkowa, za tę książkę dostałby ode mnie pięć gwiazdek.
„Wall Street Journal”

W książce Cała obfitość Yotam Ottolenghi dodaje jeszcze więcej aromatycznych odcieni do wegetariańskiej palety smaków.
„Vogue”

Ottolenghi to geniusz kuchni warzywnej – chyba nikt inny nie wymyślił tylu sprytnych sposobów podania jarzyn. 
„Food & Wine”

OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA