Sałatka z pieczonych buraków i migdałów

Sałatka z pieczonych buraków i migdałów
Oceń przepis:
10 ocen Średnia ocena: 3.70
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 63)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki
Ilość osób:
2

Składniki:

  • 4 małe buraki
  • 1 czerwona cebula
  • pół łyżeczki soli
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka syropu klonowego
  • 1 łyżeczka czerwonego octu winnego
  • 1 łyżeczka sumaku
  • pół filiżanki prażonych migdałów
  • 1 filiżanka poszatkowanej czerwonej cykorii

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Buraki i cebulę posolić i skropić połową oliwy. Zawinąć w folię aluminiową i piec w temperaturze 180°C przez 30 minut.
Syrop klonowy wymieszać z octem, sumakiem i resztą oliwy.
Upieczone buraki obrać i pokroić, cebulę podzielić na piórka. Dodać migdały, cykorię i skropić dressingiem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA