Jakubiak lokalnie

Jakubiak lokalnie

Tomasz Jakubiak

Wydawca: Wydawnictwo Egmont

Jakubiak lokalnie

Pierwsza autorska książka Tomasza Jakubiaka, kucharza i dziennikarza kulinarnego, gospodarza programów „Jakubiak w sezonie” i „Jakubiak lokalnie” w telewizji Kuchnia+. O jedzeniu potrafi opowiadać godzinami, okraszając historie właściwym sobie poczuciem humoru. Gotowanie to jego żywioł, miłość i pasja. W książce zawarł przepisy na zdrowe, pomysłowe i jednocześnie proste dania, bazujące na polskich produktach. 

Jestem fanem lokalności i regionalności. Marzę o tym, by coraz więcej ludzi dostrzegło potencjał polskich produktów. Bo naprawdę mamy się czym chwalić – nasze jedzenie jest pyszne, wysokiej jakości i różnorodne. Oczywiście nie ograniczam się jednak wyłącznie do tradycyjnych przepisów. Czerpię inspiracje z kuchni całego świata i staram się tak komponować receptury, by dania, których bazą są polskie składniki, były ciekawe, zabawne i pyszne. Tak, jedzenie ma być przyjemnością!

W tej książce prezentuję Wam przepisy sprawdzone, lubiane przez moich bliskich, widzów mojego programu i gości restauracji. Chciałbym, żeby każdy – i początkujący kucharz, i zaawansowany foodie, i mięsożerca, i weganin – mógł tu znaleźć coś dla siebie. Życzę Wam wspaniałej przygody z gotowaniem i zachęcam do podróżowania po Polsce w poszukiwaniu lokalnych smaków.

Tomasz Jakubiak

W książce „Jakubiak lokalnie” znalazły się przepisy m.in. na najlepsze dania z ryb, mięs, ale też na dania wegetariańskie i desery. Wielka przyjemność i satysfakcja czeka zarówno tych czytelników, którzy doskonale znają programy Tomasza Jakubiaka, jak i tych, którym po prostu zależy na zdrowym jedzeniu, przygotowywanym z najlepszych składników. Wszyscy mogą się spodziewać uczty dla oka – blisko trzysta stron wypełnionych niezwykle apetycznymi, pięknymi fotografiami. A jako bonus – felietony i zdjęcia z podróży kulinarnych autora.

OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA