Bezy z kremem bananowym

Bezy z kremem bananowym
Oceń przepis:
78 ocen Średnia ocena: 3.40

Przygotował:

Malka Kafka

Seria kulinarna:
Koszer macher (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery, Dania na karnawał i imprezę, Bezy
Kuchnia świata:
Kuchnia koszerna

Składniki:

Krem:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Białka ubij na sztywną pianę dodając stopniowo po 2 łyżki cukru. Ubijaj mocno, aż piana stanie się bardzo sztywna i nabierze perlistej konsystencji. Blachę wyłóż pergaminem i wyciśnij pianę z cukrem przez rękaw cukierniczy lub nałóż łyżką 6 równych placków. Włóż do mocno nagrzanego piekarnika i piecz na małym ogniu (130 stopni C) do ścięcia białka, po czym wyłącz piekarnik i nie otwierając susz przez 1,5 godziny. Krem przygotuj tuż przed podaniem. Utrzyj 1 zimny banan z cukrem pudrem i dodaj trochę cytryny, żeby nie ściemniał. Potem dodaj rum i mleko sojowe, uważając jednak, żeby masa nie zrobiła się za rzadka. Resztę bananów pokrój w plastry i wymieszaj z roztartym bananem. Zimny krem nałóż na bezy tuż przed podaniem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA