Brązowy ryż z jabłkami

Brązowy ryż z jabłkami
Oceń przepis:
18 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.102)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

W małym garnku smażyć cebulę na oliwie na średnim ogniu, do czasu aż się przyrumieni, około 5 minut. Dodać jabłka, ryż, cynamon, wodę – doprawić i dobrze zamieszać. Doprowadzić do wrzenia, przykryć szczelną pokrywką. Zmniejszyć płomień do minimum i gotować do czasu aż cała woda zostanie wchłonięta, a ryż będzie miękki, około 45 minut. Nie zdejmując pokrywki, wyłączyć płomień, pozwolić ryżowi odpocząć przynajmniej 10 minut przed podaniem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA