Carpaccio z dorady
   
                                    
                    
                Oceń przepis:
                        Przygotował:
Marieta Marecka
- Seria kulinarna:
 - ABC gotowania - kuchnia włoska (odc. 8)
 - Trudność:
 - łatwe
 - Rodzaj dania:
 - Dania z ryb
 - Kuchnia świata:
 - Kuchnia włoska
 
Składniki:
- 1 świeża dorada
 - sok i skórka z ½ cytryny
 - ½ pęczka bazylii
 - 1 łyżeczka marynowanego zielonego pieprzu
 - ½ świeżej papryczki chili
 - sól
 - pieprz
 - oliwa
 
Do podania:
- rukola
 - kolorowe pomidorki koktajlowe
 - grzanki z ciabatty
 
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Doradę patroszymy, oczyszczamy i filetujemy. Pozbywamy się skóry i kroimy w cienkie plastry. Skrapiamy sokiem z cytryny i odstawiamy. Bazylię szatkujemy bardzo drobno, dodajemy krążki cienko pokrojonej papryczki chili, skórkę z cytryny oraz rozgniecione i poszatkowane ziarenka pieprzu marynowanego.
Mieszamy ze sobą bazylię, chili, pieprz i dolewamy kilka łyżek oliwy. Rybę lekko solimy i polewamy dressingiem – schładzamy przez przynajmniej 20 minut w lodówce i serwujemy udekorowaną rukolą i przekrojonymi na pół pomidorkami.
                                Dołącz do CANAL+ i oglądaj
                                
                                jak chcesz i kiedy chcesz!
                            
                            - Sprawdź
 - albo
 - 
                                        
                                            
                                            TV SAT +Sprawdź
 
                                Nie wiesz jaką ofertę wybrać?  Sprawdź porównanie!
                            
                        
            OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W