Galareta z sandaczem

Galareta z sandaczem
Oceń przepis:
87 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Piotr Przykaza

Seria kulinarna:
Jak Piotr przykazał (odc.12)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Gotować około 1 godzinę bulion rybny z łbów, ości i mięsa ryb z włoszczyzną, liściem laurowym, zielem angielskim, czarnym pieprzem w ziarnach oraz przypaloną cebulą. Odcedzić wywar zachowując marchewkę. Do bulionu dolać mieszaninę żelatyny z niewielką ilością zimnej przegotowanej wody (łyżeczka do herbaty na 250 ml bulionu). W tym roztworze gotować filety z sandacza około 5 minut. Następnie wyjąć mięso i pokroić na małe dzwonki. Do naczynia, w którym wystygnie galareta włożyć rybę i plastry marchewki. Zalać bulionem z żelatyną. Na wierzchu udekorować listkami natki pietruszki i ćwiartką cieniutkiego plastra cytryny.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA