Zapiekane naleśniki z kurczakiem

Oceń przepis:
Przygotował:
Marieta Marecka
- Seria kulinarna:
- ABC GOTOWANIA
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
Składniki:
- 4 naleśniki wcześniej usmażone
- 1 pierś z kurczaka
- sól, pieprz
- sok i skórka z ½ cytryny
- zioła suszone: oregano, tymianek, rozmaryn po ok. ½ łyżeczki
- oliwa z oliwek
- ser pleśniowy typu gorgonzola
- 1 pomidor
- starty żółty ser do posypania
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Kurczaka kroimy w kawałki, przyprawiamy solą i pieprzem, Dodajemy zioła, sok i skórkę z cytryny. Podlewamy 1-2 łyżkami oliwy i odstawiamy na 10 minut. W tym czasie można usmażyć naleśniki. Pomidora kroimy w kostkę, oliwki drobno. Rozgrzewamy oliwę na patelni, wrzucamy kurczaka i smażymy krótko, tak by był jędrny, ale nie przesmażony. Dodajemy pomidory, oliwki ser pokrojony w kawałki i chwilę razem przesmażamy. Farsz nakładamy na naleśniki i rolujemy je. Układamy w naczyniu żaroodpornym i posypujemy startym serem. Wstawiamy do pieca nagrzanego do 180 stopni pieca na ok. 20 minut. Pieczemy, aż ser się roztopi.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W