Grillowane żeberka wołowe

Grillowane żeberka wołowe
Oceń przepis:
42 ocen Średnia ocena: 3.40
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 65)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z wołowiny, Żeberka
Ilość osób:
2

Składniki:

  • 2 kg żeberek wołowych
Marynata:
  • pół filiżanki octu słodowego
  • 2 łyżki prażonego, mielonego kminu
  • ćwierć filiżanki brązowego cukru
  • 2 łyżki syropu klonowego
  • 1 łyżka tabasco
  • 6 posiekanych ząbków czosnku
  • 2 łyżki wędzonej papryki
  • 1 łyżka oregano
  • 1 filiżanka posiekanej natki kolendry
  • ćwierć filiżanki oliwy
  • 1 łyżka białego pieprzu
  • 2 posiekane chili
  • sól

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Składniki marynaty wymieszać. Wrzucić żeberka i wlać półtorej filiżanki wody. Odstawić do zamarynowania.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i folią aluminiową. Grillować żeberka przez 1,5-2 godziny odwracając co 20 minut.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA