Filety z sandacza z rydzami smażonymi w miodzie
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak lokalnie 4 (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
Składniki:
- 2 filety z sandacza
- pół kostki masła
- 50 ml białego wytrawnego wina
- 2 cebule
- 4 ząbki czosnku
- łyżka czarnych oliwek
- kilka dużych kaparów
- 3-4 suszone pomidory
- 3 raki
- Karmelizowane rydze:
- 4 duże rydze
- cebula szalotka
- garść orzechów laskowych
- 2 kiszone cytryny
- garść liści szpinaku
- sól
- pieprz
- 4 łyżki miodu
- olej do smażenia
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Pokrój cebule, czosnek, oliwki, kapary i suszone pomidory. Na patelni sklaruj masło. Dodaj nóżki raków, a następnie pokrojone warzywa. Składniki krótko przysmaż. Masło przecedź przez sito i wlej ponownie na patelnie. Na smakowym maśle usmaż kawałki ryby. Dodaj ponownie szyjki rakowe i wcześniej podsmażone warzywa. Dolej wino i poczekaj, aż się zredukuje. Danie zdejmij z ognia. Przygotuj karmelizowane w miodzie rydze. Pokrojoną cebulę i orzechy laskowe upraż na suchej patelni. Następnie dolej olej i usmaż rydze, cytryny i pokrojone liście szpinaku. Danie dopraw solą, pieprzem i miodem. Smacznego!
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W