Kacze piersi
Oceń przepis:
Przygotował:
Grzegorz Łapanowski
- Seria kulinarna:
- Ł'apetyt (odc.2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne, Dania dietetyczne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- 2 piersi kaczki
- kilka kropel oliwy
- sól
- pieprz
- świeży rozmaryn
- 1 szklanka czerwonego wytrawnego wina
- 2 gruszki
- orzechy laskowe
- miód
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Kaczkę obsmażyć na odrobinie oliwy na patelni, dodać wino, rozmaryn i przyprawy. Następnie mięso przełożyć do brytfanki i piec przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C. Plastry gruszek wrzucić na patelnię, na której pozostało zredukowane w trakcie smażenia piersi wino, dodać orzechy laskowe oraz miód. Gruszki podsmażać kilka minut. Na podduszone w winie gruszki wyłożyć upieczoną pierś kaczki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia polska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W