Sakiewki z fetą

Sakiewki z fetą
Oceń przepis:
27 ocen Średnia ocena: 3.20

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
ABC GOTOWANIA 4 (odc. 12)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski, Dania z grilla

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Cukinię kroimy w grubsze półplasterki, pomidory w ćwiartki, a fetę w mniejsze kawałki lub kruszymy w palcach. Czosnek kroimy drobno, a cebulkę w zgrabne paseczki (półplasterki).
Na podwójnie złożonym kawałku foli aluminiowej o wielkości ok. 15 x 15 cm układamy na środku kawałki cukinii, pomidory, cebulkę, oliwki, czosnek przyprawiamy całość solą i pieprzem i świeżymi ziołami, na koniec posypujemy serem feta i skrapiamy oliwą.
Zawijamy szczelnie folię w pakieciki. W ten sposób szykujemy kolejne paczuszki. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 160 stopni lub na rozgrzany grill. Pieczemy ok. 15 minut. Podajemy z pajdą razowego chleba lub ciepłą bagietką czosnkową.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA