Chrupiące krewetki z makaronem

Chrupiące krewetki z makaronem
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Ainsley Harriott

Seria kulinarna:
Ekspres Ainsleya dla smakoszy (odc.8)
Rodzaj dania:
Owoce morza
Kuchnia świata:
Kuchnia indonezyjska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Makaron gotować w osolonym wrzątku przez 3 minuty, odcedzić i przelać zimną wodą. Krewetki wyjąć z pancerzyków i usunąć ze środka przewód pokarmowy. Obrane krewetki nadziać na patyczki do szaszłyków, posolić. Na krewetce położyć plasterek mango, całość owinąć nitkami makaronu. Smażyć po kilka w woku w głębokim tłuszczu, odsączyć na papierowym ręczniku. W osobnej miseczce podawać sos do maczania z octu ryżowego, odrobiny cukru i pokrojonej papryczki chili.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA