Curry z koźlęcia

Curry z koźlęcia
Oceń przepis:
17 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Nowe imperium kulinarne (odc.1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia karaibska
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Mięso opłukać zimną wodą i pokroić na małe kawałki. Cebulę obrać i posiekać. Czosnek obrać i drobno posiekać. Dymkę oczyścić i posiekać. Rozgrzać olej w dużym rondlu, wrzucić mięso i obsmażyć ze wszystkich stron. Dodać cebulę, zamieszać i usmażyć na złoty kolor. Dodać tymianek, czosnek, dymkę, papryczkę w całości, proszek curry, keczup, imbir, sól i pieprz, zalać wodą, doprowadzić do wrzenia i przykryć pokrywką. Dusić na małym ogniu do miękkości, około 1-1,5 godziny. Marchew i ziemniaka obrać i pokroić w kostkę. Dodać do mięsa, zamieszać i dusić około 15-20 minut aż będą miękkie. Doprawić solą i pieprzem, usunąć papryczkę i podawać na półmisku.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA