Estragonowy sos holenderski
Oceń przepis:
Przygotował:
Annabel Langbein
- Seria kulinarna:
- Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 3
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- 500 gramów masła
- 5 żółtek
- 3 łyżki białego octu winnego
- 3-4 łyżki drobno posiekanego estragonu
- 1-2 łyżki soku cytrynowego
- sól, czarny mielony pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozpuść masło w małym rondelku. Żółtka ubijaj z octem przez 30-60 sekund w dużej żaroodpornej misce ustawionej na garnku z gotującą się wodą. Masa musi być lekka i puszysta. Dno miski nie może dotykać wody. Stopniowo dodawaj roztopione masło i ubijaj, aż będzie w pełni ubite – do uzyskania kremowego, gęstego sosu. Dodaj estragon, wymieszaj, następnie dopraw sokiem cytrynowym, solą i pieprzem do smaku. Od razu podawaj.
Wskazówki:
Sos holenderski to klasyczny dodatek do szparagów – skorzystaj z przepisu na idealne szparagi Annabel Langbein, można go również podawać z łososiem, jajkami w koszulkach, przegrzebkami lub jako dip do karczochów.
Wskazówki:
Sos holenderski to klasyczny dodatek do szparagów – skorzystaj z przepisu na idealne szparagi Annabel Langbein, można go również podawać z łososiem, jajkami w koszulkach, przegrzebkami lub jako dip do karczochów.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W