Faszerowana gruszka z ogórecznikem w kwiatach akacji

Naleśniki z różą i tatarakiem
Oceń przepis:
28 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Jola Słoma

Seria kulinarna:
Słoneczne ATELIER SMAKU (odc.4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie

Składniki:

  • 1 gruszka
  • 2 łyżki pokruszonego sera lazur
  • 2 łyżki twarogu trzykrotnie mielonego
  • 2 łyżki jogurtu
  • kilka liści ogórecznika
  • kilka liści szałwii
  • kilka gałązek tymianku cytrynowego
  • limonka
  • czarny pieprz do posypania
  • kwiaty akacji do dekoracji

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Gruszki kroimi na ćwiartki, wycinamy gniazdo nasienne i skrapiamy sokiem z limonki. Ser mieszamy z twarogiem i jogurtem, dodajemy pokrojone liście ogórecznika i posiekane zioła. Uzyskaną masę nakładamy na gruszki, posypujemy świeżo mielonym pieprzem i utartą skórką z limonki. Dekorujemy posypując kwiatami akacji.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA