Garam masala
 
                                    
                    
                Oceń przepis:
                        - Seria kulinarna:
- Warsztaty smaku kuchni+: Po-smak świata z Gosią Molską
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Inne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia indyjska
Składniki:
- 10 suszonych chilli
- laska cynamonu
- kilka liści curry
- 2 łyżki ziaren kolendry
- 2 łyżki ziarenek kminu
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego
- 1 łyżeczka goździków
- 1 łyżeczka nasion kozieradki
- 1 łyżeczka nasion czarnej gorczycy
- 1/4 łyżeczki sproszkowanego chilli
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
                        
                        w Woku prażymy całe papryczki chilli, cynamon i liście curry (2 minuty). dodać kolendrę, kmin, kozieradkę i gorczycę. Prażyć 7 minut. Wystudzić. Utrzeć na proszek.
					
                                Dołącz do CANAL+ i oglądaj
                                 jak chcesz i kiedy chcesz!
                                jak chcesz i kiedy chcesz!
                            
                            - Sprawdź
- albo
- 
                                        
                                            
                                            TV SAT +Sprawdź
                                Nie wiesz jaką ofertę wybrać?  Sprawdź porównanie!
                            
                        
            OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W 
        
        
     
                         Agnieszka Kręglicka
 Agnieszka Kręglicka 
                         Łukasz Łuczaj
 Łukasz Łuczaj 
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         Tomasz Jakubiak
 Tomasz Jakubiak 
                         
                         
                         Tomasz Deker
 Tomasz Deker 
                         Iwona  Zasuwa
 Iwona  Zasuwa 