Grillowany udziec jagnięcy

Grillowany udziec jagnięcy
Oceń przepis:
19 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 41)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne

Składniki:

  • 2 kg udziec jagnięcy
  • 8 obranych, obtoczonych w soli ząbków czosnku
  • 2 łyżki soli
  • 2 łyżki mielonego czarnego pieprzu
  • rozmaryn
  • oliwa
  • miód
  • sok z dwóch cytryn

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Mięso ponacinać i nadziać ząbkami czosnku oraz rozmarynem. Przyprawić solą, pieprzem, skropić oliwą i upiec na grillu. W trakcie pieczenia polewać udziec mieszanką soku z cytryny i miodu.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA