Polędwica po budapeszteńsku
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Po-smak świata: Węgry (odc.1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia węgierska
Składniki:
- 3 steki z polędwicy wołowej
- 100 g wątróbki gęsiej
- 100 g wędzonego boczku
- 100 g pieczarek
- 3 słodkie papryki
- 2 marchewki
- 1 cebula
- 200 ml wytrawnego czerwonego wina węgierskiego
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Na patelni podsmażyć pokrojony w kostkę boczek, dołożyć drobno pokrojoną wątróbkę. Dodać pokrojone w kostkę warzywa, a jak zmiękną obrane pomidory. Dodać sproszkowaną paprykę i posolić. Podlać winem. Z polędwicy wykroić befsztyki grube na dwa palce, lekko rozgnieść je dłonią, na osobnej patelni rozgrzać nieco oleju, na mocnym ogniu usmażyć befsztyki z obu stron, wysmażając wedle życzenia. Po usmażeniu posolić i oprószyć pieprzem. Na rozgrzanym tłuszczu przesmażyć grzyby by się ładnie zezłociły. Befsztyki podawać z ragu i grzybami.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia węgierska
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W