Gulasz rybny

Gulasz rybny
Oceń przepis:
12 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Przepisy z Niebiańskiej kuchni (odc. 8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 1 koper włoski
  • grubo pokrojony
  • 3 posiekane ząbki czosnku
  • 1 posiekana cebula
  • 2 marchewki pokrojone w kostkę
  • 24 pomidorki czereśniowe
  • szklanka białego wina
  • 1 l bulionu rybnego
  • szczypta szafranu
  • 4 filety z dorsza
  • 4 małe barweny
  • 2 garści omułków
  • 12 małych małży
  • 8 krewetek tygrysich w skorupkach
  • łyżka likieru pastis

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Podsmaż na oliwie koper włoski, czosnek, cebulę i marchewkę. Dodaj rozgniecione pomidory. Gotuj kilka minut i wlej bulion rybny. Przypraw szafranem i dobrze wszystko wymieszaj. Dodaj ryby. Gotuj przez 5 minut i dodaj krewetki, omułki i małże. Po kolejnych 5 minutach, wlej łyżeczkę likieru Pastis. Jeszcze trzy minuty „na ogniu” i danie jest gotowe. Podawaj z kromką chleba.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA