Halloumi w liściach winorośli

Halloumi w liściach winorośli
Oceń przepis:
28 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 50)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia cypryjska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Liście wymoczyć w zimnej wodzie, żeby wypłukać sól. Ser pokroić na kawałki i posypać oregano. Każdy kawałek owinąć w 4-5 liści. Paczuszki ułożyć na grillu i piec, aż ser się stopi, a liście zmiękną. Skropić sokiem z cytryny. Podawać z chlebem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA