Kluski z bryndzy lub solonego, wędzonego twarogu
 
                                    
                    
                Oceń przepis:
                        Przygotował:
Marieta Marecka
- Seria kulinarna:
- 365 obiadów Mariety Mareckiej 6 (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Makarony, kluski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 250 g twarogu wędzonego
- ok. 350 g mąki pszennej
- 1 jajko
- 120 ml jogurtu greckiego lub gęstej śmietany
- ½ pęczka koperku
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Twaróg miksujemy na gładko z jogurtem lub śmietaną. Następnie dodajemy drobno poszatkowany koperek, jajo i mąkę. Wyrabiamy gładkie, jednolite dość twarde ciasto. Odkładamy pod przykryciem na ok. 30 minut, żeby odpoczęło. Następnie rozwałkowujemy, kroimy na dowolnego kształtu kluski i gotujemy w osolonym wrzątku, aż wypłyną na powierzchnię. Podajemy skropione masłem do dań z sosami.
                                Dołącz do CANAL+ i oglądaj
                                 jak chcesz i kiedy chcesz!
                                jak chcesz i kiedy chcesz!
                            
                            - Sprawdź
- albo
- 
                                        
                                            
                                            TV SAT +Sprawdź
                                Nie wiesz jaką ofertę wybrać?  Sprawdź porównanie!
                            
                        Makarony, kluski
Kuchnia polska
            OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W 
        
        
     
                         Marieta  Marecka
 Marieta  Marecka 
                     
                         Jamie  Oliver
 Jamie  Oliver 
                         Adriana Marczewska
 Adriana Marczewska 
                         
                         
                         Tomasz Jakubiak
 Tomasz Jakubiak 
                         David Gaboriaud
 David Gaboriaud  
                         
                         
                         Gieno Mientkiewicz
 Gieno Mientkiewicz 
                         
                        