Spaghetti z marchewki i cukinii z krewetkami
Oceń przepis:
Przygotował:
Marieta Marecka
- Seria kulinarna:
- Mała Improwizacja (odc. 5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Makarony, kluski
Składniki:
- 3 marchewki
- 1 cukinia
- ok. 50 g Lurpak Premium Miks z Oliwą z Oliwek
- 1 łyżka startego świeżego imbiru
- sól
- pieprz
- 1 łyżeczka cukru trzcinowego, drobnego
- 1,5 szklanki krewetek koktajlowych
- 1 ząbek czosnku
- sok z ½ pomarańczy
- 1 doniczka świeżego oregano
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Marchew i cukinię umyć. Marchew obrać. Cukinię z marchwią rozdrobnić w spiralizerze na spaghetti.
Na patelni rozgrzać miks, dodać pokrojony drobno imbir, cukier trzcinowy i czosnek, smażyć przez chwilę i dodać krewetki koktajlowe. Zawartość patelni doprawić solą, pieprzem i dolać sok z pomarańczy.
Dodać spaghetti z warzyw, podgrzać krótko i obtoczyć w sosie. Podawać udekorowane listkami oregano.
Na patelni rozgrzać miks, dodać pokrojony drobno imbir, cukier trzcinowy i czosnek, smażyć przez chwilę i dodać krewetki koktajlowe. Zawartość patelni doprawić solą, pieprzem i dolać sok z pomarańczy.
Dodać spaghetti z warzyw, podgrzać krótko i obtoczyć w sosie. Podawać udekorowane listkami oregano.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W