Kotlety mielone z kalafiorem
Oceń przepis:
Przygotował:
Katarzyna Bosacka
- Seria kulinarna:
- Bosacka daje radę 2 (odc. 1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Kotlety mielone
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- 2 szklanki ugotowanego kalafiora
- 300 g mielonego mięsa wieprzowego
- kawałek pora
- 1 jajko
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżka oleju rzepakowego
- 4 łyżki bułki tartej
- 4 łyżki mąki
- gałka muszkatołowa
- pieprz
- sól
- majeranek
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Pora drobno kroimy. Kalafiora siekamy. Rozgrzewamy olej na patelni, dodajemy pora, mieszamy, a następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Dodajemy 3 łyżki wody i dusimy wszystko przez kilka minut na małym ogniu.
Do mięsa dodajemy usmażonego pora, posiekanego kalafiora, jajko, natkę pietruszki i 4 łyżki bułki tartej. Doprawiamy wszystko gałką, majerankiem, solą i pieprzem. Odstawiamy na 15-20 minut. Z gotowej masy formujemy kotlety, które obtaczamy w mące. Smażymy na złoto z obu stron.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia polska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W