Kurczak z pastą z czerwonej fasoli

Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 56)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
Składniki:
- 2 piersi kurczaka bez skóry
- 2 posiekane dymki
- 3 ząbki czosnku
- 4 łyżeczki pasty z czerwonej fasoli
- łyżka oleju sezamowego
- łyżka ziaren sezamu
- łyżka cukru
- łyżka sosu sojowego
- pieprz
- oliwa
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Przygotować marynatę z czosnku, pasty fasolowej, oleju sezamowego, cukru, sosu sojowego i pieprzu. Włożyć do niej pokrojonego w kostkę kurczaka i odstawić na całą noc. Następnie nabić kawałki kurczaka na szpadki do szaszłyków i upiec na natłuszczonym oliwą grillu.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W