Kurczak z pastą z czerwonej fasoli

Kurczak z pastą z czerwonej fasoli
Oceń przepis:
9 ocen Średnia ocena: 3.60
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 56)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne

Składniki:

  • 2 piersi kurczaka bez skóry
  • 2 posiekane dymki
  • 3 ząbki czosnku
  • 4 łyżeczki pasty z czerwonej fasoli
  • łyżka oleju sezamowego
  • łyżka ziaren sezamu
  • łyżka cukru
  • łyżka sosu sojowego
  • pieprz
  • oliwa

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Przygotować marynatę z czosnku, pasty fasolowej, oleju sezamowego, cukru, sosu sojowego i pieprzu. Włożyć do niej pokrojonego w kostkę kurczaka i odstawić na całą noc. Następnie nabić kawałki kurczaka na szpadki do szaszłyków i upiec na natłuszczonym oliwą grillu.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA