Kurki w śmietanie
Oceń przepis:
Przygotował:
Marieta Marecka
- Seria kulinarna:
- ABC gotowania - kuchnia polska (odc. 7)
- Trudność:
- średnie
- Rodzaj dania:
- Dania z grzybów
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- ok. 500 kg kurek
- 1 średnia cebula
- 1 czubata łyżka masła
- 400 ml śmietanki 30%
- sól
- pieprz
- natka pietruszki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Kurki dokładnie czyścimy, myjemy i osuszamy na ręczniku papierowym. Cebulę kroimy w drobną kostkę i przesmażamy na maśle, następnie dodajemy kurki i smażymy przez kilka minut. Po tym czasie dolewamy śmietankę i gotujemy do momentu, aż sos zgęstnieje, przyprawiamy solą, pieprzem i posiekaną natką pietruszki. Podajemy np. z bagietką.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z grzybów
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W