Liście lipy i kwiaty dzikiego bzu smażone w głębokim tłuszczu
 
                                    
                    
                Oceń przepis:
                        - Seria kulinarna:
- Niebiańska kuchnia - wzloty i upadki (odc. 5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Inne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
                        
                        Wymieszaj mąkę z mlekiem, tak aby powstało rzadkie ciasto. Dodaj trochę rozmarynu i odstaw na 10 minut. W głębokim garnku rozgrzej olej. Zanurz liście i kwiaty w cieście, a następnie wrzuć na gorący tłuszcz. Zostaw na kilka sekund. Gdy zrobią się złote - można je wyjmować. Odsącz je z nadmiaru oleju i podawaj.
					
                                Dołącz do CANAL+ i oglądaj
                                 jak chcesz i kiedy chcesz!
                                jak chcesz i kiedy chcesz!
                            
                            - Sprawdź
- albo
- 
                                        
                                            
                                            TV SAT +Sprawdź
                                Nie wiesz jaką ofertę wybrać?  Sprawdź porównanie!
                            
                        Kuchnia międzynarodowa
Zobacz również...
            OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W 
        
        
     
                         Piotr Kucharski
 Piotr Kucharski 
                         
                         Annabel  Langbein
 Annabel  Langbein 
                         
                         
                         Marieta  Marecka
 Marieta  Marecka 
                         
                         Martyna Chomacka
 Martyna Chomacka 
                         Agnieszka Kręglicka
 Agnieszka Kręglicka 
                         
                         Kim McCosker
 Kim McCosker 
                         
                         Adam Chrząstowski
 Adam Chrząstowski 
                         Tomasz Jakubiak
 Tomasz Jakubiak 
                         
                         Marta Dymek
 Marta Dymek 
                         
                         David Gaboriaud
 David Gaboriaud