Lukier z białek

Oceń przepis:
Składniki:
- 1 białko
- ok. 10 łyżek cukru pudru
- kilka kropli soku z cytryny
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Białko ucieramy z cukrem pudrem. Najłatwiej i najszybciej zrobić to w małym malakserze. W trakcie ucierania dodajemy sok z cytryny. Jeśli lukier wyjdzie zbyt rzadki, dosypujemy cukier puder i miksujemy do uzyskania pożądanej gęstości.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W