Marynowany ser kozi

Marynowany ser kozi
Oceń przepis:
21 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Laura Calder

Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu (odc.18)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

  • 500 g sera koziego
  • pokrojonego na kawałki 2.5 cm
  • 2 liście laurowe
  • 2 łyżeczki ziaren czarnego pieprzu
  • 3 gałązki tymianku
  • 4 obrane ząbki czosnku
  • skórka z 1 cytryny
  • oliwa do zalewy

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Włóż wszystko (poza oliwą) do czystego słoika. Zalej składniki oliwą. Zamknij słoik i wstaw do lodówki. Trzymaj miesiąc.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA