Masa z gorzkiej czekolady

Masa z gorzkiej czekolady
Oceń przepis:
22 ocen Średnia ocena: 4.20
Seria kulinarna:
Domowy kucharz 2 (odc. 15)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Do miski ustawionej nad garnkiem z wrzątkiem wrzuć czekoladę, masło i kakao. Dzięki temu czekolada jest izolowana i nie zaszkodzi jej bezpośredni ogień, gdy ją roztapiasz. Rozpuszczoną przelej do miski, dodaj śmietanę i wanilię. Ucieraj, stopniowo dosypującą cukier puder. Ucieraj do chwili, aż masę będzie można rozsmarować.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA