Zupa ogórkowa

Oceń przepis:
Przygotował:
Brygida Kosel
- Seria kulinarna:
- Teraz Brygida! (odc.3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- 1 litr wywaru
- 5 ziemniaków
- 25 dag ogórków kwaszonych
- żółtko surowe
- śmietana
- pieprz i sól
- koperek
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Ziemniaki obrać i umyć pod bieżącą, zimną wodą. Do przygotowanego wcześniej rosołu wrzucić pokrojone już w kostkę ziemniaki. Gotować około 20 minut pod półprzykryciem. W tym czasie na tarce z dużymi otworami zetrzeć ogórki kwaszone. Dodać do gotującej się zupy. Przed podaniem zupę zabielić.
Sposoby zabielania zupy
Do osobnej miseczki odlać trochę zupy, dodać do niej odrobinę śmietany i dokładnie wymieszać. Przelać do garnka głównego z zupą. Wymieszać.
Do osobnej miseczki, w której znajduje się roztrzepane ze szczyptą soli żółtko dolać odrobinę zupy. Dokładnie wymieszać i przelać całość do garnka głównego.
Sposoby zabielania zupy
Do osobnej miseczki odlać trochę zupy, dodać do niej odrobinę śmietany i dokładnie wymieszać. Przelać do garnka głównego z zupą. Wymieszać.
Do osobnej miseczki, w której znajduje się roztrzepane ze szczyptą soli żółtko dolać odrobinę zupy. Dokładnie wymieszać i przelać całość do garnka głównego.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia polska
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W