Muffiny bananowo-otrębowe
 
                                    
                    
                Oceń przepis:
                        Przygotował:
Paul Merret
- Seria kulinarna:
- Ekonomia gastronomii (odc.1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Muffinki
Składniki:
- 240 g płatków albo batoników otrębowych
- 100 g miękkiego masła
- 200 g drobnego cukru
- 2 dojrzałe banany
- obrane i ugniecione
- 2 jajka od kur z wolnego wybiegu
- rozkłócone
- sok z 1 cytryny
- 450 ml mleka
- 300 g mąki pszennej
- 2½ łyżeczki proszku do pieczenia
- ½ łyżeczki miałkiej soli morskiej
- 220 g rodzynek
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
                        
                        Rozgrzej piekarnik do 190 stopni C. Zalej płatki/batoniki otrębowe 200 ml wrzątku. Odstaw, aż zmiękną, wchłoną większość wody i ostygną. W oddzielnej misce utrzyj masło z cukrem. Dodaj porcjami ugniecione banany i jajka, za każdym razem starannie mieszając.
					
                                Dołącz do CANAL+ i oglądaj
                                 jak chcesz i kiedy chcesz!
                                jak chcesz i kiedy chcesz!
                            
                            - Sprawdź
- albo
- 
                                        
                                            
                                            TV SAT +Sprawdź
                                Nie wiesz jaką ofertę wybrać?  Sprawdź porównanie!
                            
                        
            OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W 
        
        
     
                         Roger Mooking
 Roger Mooking 
  
                     
                         Marieta  Marecka
 Marieta  Marecka 
                         Tomasz Deker
 Tomasz Deker 
                         
                         
                         
                         Jacek Sikora
 Jacek Sikora 
                         
                         
                         Tomasz Jakubiak
 Tomasz Jakubiak 
                         
                        