Hamburgery

Hamburgery
Oceń przepis:
12 ocen Średnia ocena: 3.30

Przygotował:

Piotr Przykaza

Seria kulinarna:
Jak Piotr przykazał (odc.6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

  • 300 g mięsa wołowego (średnio chudego)
  • 1 cebula
  • 1 żółtko
  • pieprz
  • 1 płaska łyżeczka tandori masala
  • szczypta proszku wasabi
  • 1 bułka

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Pokroić cebulę w kostkę, dodać mięso, żółtko, sól, pieprz i tandori masala. Wszystko wymieszać rękoma. Uformować 2 burgery. Można smażyć je owinięte folią (będą bardziej soczyste i nie ubrudzą grilla). Podgrzać bułkę, włożyć usmażonego burgera.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA