Babeczki pomidorowe z lukrem piernikowym

Babeczki pomidorowe
Oceń przepis:
182 ocen Średnia ocena: 3.50

Składniki:

  • 1 szklanka pomidorów z puszki, zmiksowanych
  • 1 banan
  • ½ szklanki oleju
  • ¾ szklanki cukru
  • 2 szklanki mąki
  • 1 łyżeczka sody
  • ½ łyżeczki proszki do pieczenia
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżeczka imbiru
  • ½ łyżeczki soli
  • do podania: lukier piernikowy
Lukier piernikowy:
  • 1 łyżeczka przyprawy piernikowej
  • ½ szklanki cukru pudru
  • 1 - 2 łyżeczki gorącej wody

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Do wysokiego naczynia blendera dodać szklankę pomidorów z puszki i dokładnie zmiksować. Dodać banana, olej i cukier i jeszcze chwilę miksować na gęsty krem. Osobno w dużej misce wymieszać wszystkie suche składniki. Do suchych składników wlać mokre i krótko wymieszać. Blachę na muffinki wyłożyć papilotkami, do każdej przy pomocy gałkownicy nakładać porcję ciasta. Piec przez 18 - 20 minut na złoty kolor. W międzyczasie przygotować lukier piernikowy, kiedy babeczki wystygną – udekorować je.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA