Paillard z kurczaka

Paillard z kurczaka
Oceń przepis:
18 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Szkoła gotowania Marthy Stewart 3 (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Dania z kurczaka
Ilość osób:
2

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Ostrym nożem natnij pierś w połowie, ale nie dociskaj noża do końca. Trzymając go pod kątem, zacznij rozcinać jedną połowę leżącej na płasko piersi. Nacinaj mięso krótkimi pociągnięciami noża, jednocześnie rozdzielając powstającą warstwę. Obróć pierś i rozkrój tak samo drugą połowę. Rozłóż oba nacięte kawałki na boki, a następnie uderzaj stek płaską stroną tłuczka do mięsa albo ciężką patelnią.

Przypraw steki solą i pieprzem z obu stron. Na dużej patelni rozgrzej oliwę z oliwek z masłem do momentu, aż masło zacznie się pienić. Smaż mięso przez około 2 minuty do uzyskania złoto-brązowego koloru. Zmniejsz ogień, przewróć mięso i smaż je z drugiej strony przez kolejne 2 minuty. Gotowe steki przełóż na talerze.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA