Pieczone pomidory

Pieczone pomidory
Oceń przepis:
19 ocen Średnia ocena: 3.60
Seria kulinarna:
Domowy kucharz 2 (odc. 19)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 175°C. Do dużej miski wrzuć pomidory, cebule i czosnek. Polej oliwą, dopraw solą i pieprzem. Dobrze wymieszaj i wylej na blachę. Piecz, aż nieco sczernieją i się zmniejszą, co sprawi, że ich aromat się pogłębi. Zajmuje to 60-90 minut. Wymieszaj po ok. 30 minutach.
Aby wzmocnić aromat pieczonych pomidorów dodaj fenkuł o anyżkowym zapachu.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA